نخبگان تعزیه خوانی کشور در مجتمع کورش

تعزیه‌های حضرت مسلم ابن عقیل(ع)، حضرت علی اکبر(ع) و قمر بنی‌هاشم(ع) در محوطه‌ی مرکزی مجتمع كورش اجرا شد.

مجتمع کورش که با داشتن 14 سالن سینما و تئاتر به بزرگترین پردیس سینمایی کشور مبدل شده، در اقدامی ابتکاری برای اولین بار، میزبان گروهی از بهترین تعزیه خوان‌های کشور در سه شب اول ماه محرم بود و تعزیه‌های حضرت مسلم ابن عقیل(ع)، حضرت علی اکبر(ع) و قمر بنی‌هاشم(ع) در محوطه‌ی مرکزی این مجتمع به اجرا درآمد.

نکته جالب در اجرای تعزیه در پردیس سینمایی کورش، برگزاری مجالس تعزیه بر روی سکوی مدور طبقه همکف بود که امکان تماشا کردن را در طبقات مختلف مجتمع برای مخاطبان ایجاد می‌کرد.

از آنجا که مراسم تعزیه در طی سال‌ها در تکیه دولت و در معماری مدور و بیضی شکل صورت می‌گرفت، برگزارکنندگان تعزیه در مجتمع کورش نیز از معماری دایره‌ای شکل این مجتمع بهره جستند و تعزیه را در همان شکل سنتی برگزار کرده و خاطره تکیه دولت و تعزیه‌های دوره قاجار را زنده کردند.

استادان به نام شبیه خوانی کشور از جمله استاد اسماعیل محمدی، استاد رضا حیدری، ابوالفضل صابری، حمزه کاظمی و سعید نبئی از جمله اجراکنندگان این برنامه بودند .

در اولین شب از مراسم، مجلس تعزیه مسلم ابن عقیل برگزار گردید.

برای اولین بار در یک مجتمع تجاری چنین مراسمی برگزار می‌شد، با این حال مورد توجه مخاطبان و مراجعان مجموعه کورش قرار گرفت.

اين مراسم توسط واحد مرکزی خبر تحت پوشش خبری قرار گرفت و گزارشی در خبر ساعت 30 :18 شبکه 5 سیما در روز دوشنبه 5 آبان ماه به روی آنتن رفت اما در شب دوم، کوروش مهمترین تکیه تهران بود و دومین شب مراسم تعزیه در پردیس سینمایی کورش با استقبال دو هزار نفری مخاطبان روبه رو شد.

روایت مجلس حضرت علی اکبر که در حضور دو هزار نفر از عزاداران برگزار شد، مجتمع کورش را به مهم‌ترین تکیه تهران تبدیل کرد.

مجید جعفری از پیشکسوتان تئاتر که در مراسم شب دوم حضور داشت درباره برگزاری چنین مراسم‌هایی گفت: اجرای تعزیه ریشه در آیین‌ها و سنت‌های نمایشی دارد که خود حامل بخش وسیعی از فرهنگ عظیم تشیع است.

یکی از محمل‌هایی که عاشورا را زنده نگه داشته، همین تعزیه است که وظیفه دولت‌هاست از آن حمایت کنند و وقتی یک مکان تجاری که توسط بخش خصوصی ساخته و اداره می‌شود، بانی چنین کاری است باعث مباهات است و منشا خیر و برکت.

وی با تاکید بر حفظ و نگهداری هنر تعزیه به عنوان بخشی از میراث فرهنگی کشور، افزود: بسیاری از مستشرقین در مکاتبات خود در مورد تعزیه، اثرات و فراگیر بودن آن سخن به میان آورده‌اند تا جایی که شگردها و خصوصیات هنر تعزیه تاثیر قابل توجهی در تولیدات آثار نمایشی برخی از کارگردان‌های معروف دنیا داشته است. همان‌طور که پیتر بروک یکی از کارگردان‌های معاصر تئاتر بعد از دیدن تعزیه اعلام کرده بود که چهل سال به دنبال چنین شکلی از نمایش می‌گشتم، حال آن که در ایران این هنر سالیان سال است که اجرا می‌شود.

شب دوم از مراسم تعزیه نیز توسط دوربین شبکه خبر پوشش خبری داده شد و روز سه شنبه در بخش‌های خبری این شبکه برای مخاطبان به پخش در آمد.

در آخرین شب از مراسم تعزیه در مجموعه کورش، مجلس تعزیه قمر بنی‌هاشم(ع) برای مشتاقان و مراجعان اجرا شد، مجالسی که با توجه به اطلاع‌رسانی خبری و تصویری و استقبال مراجعان پور شورتر از دو شب گذشته برگزار گردید.

اين مراسم توسط دوربین باشگاه خبرنگاران جوان و خبرگزاری آنا تحت پوشش تصویری قرار گرفت.

در روز چهارشنبه نیز در خبرگزاری‌ها شاهد گزارش تصویری از شب سوم تعزیه در پردیس کورش بودیم.

با توجه به استقبال مخاطبان و مهمانان مجموعه کورش در سه شب برگزاری مراسم تعزیه، دور از ذهن نیست که ادامه این‌گونه مراسم فرهنگی ـ مذهبی را در پردیس سینمایی کورش شاهد باشیم.

عضویت در خبرنامه