کارگاه معرفی مدل شایستگیهای کارکنان گروه صنعتی گلرنگ چهارشنبه نهم اردیبهشت ماه در حاشیه هفته گروه صنعتی گلرنگ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
در این کارگاه که با سخنرانی دکتر قرائیپور مدیر منابع انسانی گروه صنعتی گلرنگ و دکتر جوان جعفری مدیر سیستمها و IT شرکت گلپخش اول
و با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، نخست دکتر قرائیپور به ایراد سخن پرداخت و گفت: ما در گلرنگ به رهبری سطح پنجم معتقدیم. در این نوع رهبری، اول فرد شایسته و بعد هدف مورد توجه قرار میگیرد. در واقع این دیدگاه ناب رهبری به دنبال آن است که با جذب و بکارگیری افراد بزرگ، سازمان را به سمت اهداف و چشماندازهای بزرگ و متعالی راهنمایی کند. دکتر قرائیپور درباره مدل شایستگی بیان داشت: تا سال 1970 میگفتند افرادی را جذب کنید که دارای هوش بالاتری هستند چرا که ورود افراد باهوش به محیط کار برابر است با نتایج بالا در عملکرد سازمان و لذا شرکتها تاکید ویژهای بر اجرای آزمون هوش از متقاضیان کار میکردند. از اوایل دهه 1970 مک کله لند استاد برجسته دانشگاه هاروارد دیدگاه «شایستگی در مقابل هوش» را مطرح کرد و اثبات کرد آدمهایی که هوش بالایی دارند لزوما عملکرد خوبی ندارند و آنچه میتواند منجر به عملکرد بالا در سازمان شود شایستگی است. شایستگی عبارت است از هر گونه دانش، مهارت، نگرش و ویژگی که منجر به عملکرد بالا در سازمان میگردد.
مدیر منابع انسانی گروه صنعتی گلرنگ تاکید کرد: گلرنگ تنها با استفاده از ابزار، تکنولوژی و سختافزار و منابع مادی نمیتواند اهداف عالیه خود را محقق کند، بلکه بهرهمندی از نیروی انسانی شایسته و خلاق میتواند گلرنگ را در رسیدن به چشمانداز قرار گرفتن در فهرست 500 شرکت برتر دنیا یاری نماید. لذا گلرنگ دقیقا به همکارانی شایسته نیازمند است که رسیدن به این افراد جز با بکارگیری مدل شایستگی که همچون خط کش دقیق عمل میکند، امکان پذیر نیست.
دکتر قرائیپور از قول گری بکر برنده جایزهی نوبل اقتصاد تاکید کرد: تمام چیزهایی که در کسب و کار وجود دارد نظیر ساختار، تکنولوژی، ابزار و روشها قابل تقلید و کپیبرداری و خریداری است. تنها داشتن و ساختن منابع انسانی توانمند و عاشق به کار و سازمان و فرهیخته که با شور و شعف و خلاقیت به دنبال محقق کردن اهداف سازمان هستند، قابل تقلید و کپیبرداری نیستند. لذا هر شرکتی باید این منابع انسانی عاشق و توانمند را جذب کرده و پروش دهد.
دکتر قرائیپور در انتها از دانشجویان فرهیخته دانشگاه امیرکبیر دعوت کرد که با توجه به علاقهمندی شرکت گلرنگ برای بهرهمندی از طرحها و ایدههای نوآورانه و جذب دانشجویان نخبه و توانمند، ایدههای خود را با گروه صنعتی گلرنگ در میان بگذارند و در سایت گلرنگ ثبت نام نمایند.
در ادامه مراسم دکتر جوان جعفری نیز با اشاره به اهمیت مدل شایستگی ابراز داشت: در سال 90 تیمی در گروه صنعتی گلرنگ تشکیل شد که این تیم بر درک مشترک از ادبیات و مفهوم شایستگی و مدل آن در بین مدیران منابع انسانی گروه تاکید کرد و کلیدواژههای مشترک را برای مدیران بازتعریف نمود.
دکتر جوان جعفری نیاز به وجود تعریف و مصادیق یکسان و بومی شده از شایستگیها و نیاز به بکارگیری و اجرای این مدل در زیر سیستمهای عملکردی منابع انسانی را بسیار با اهمیت شمرد.
مدیر سیستمها و IT شرکت گلپخش اول ادامه داد: این تیم به این نتیجه رسید که تعداد شایستگیهای مورد نظر برای افراد زیاد است (41 شایستگی) و این شایستگیها باید به حداکثر 12 مورد برسد، زیرا هر چه شما در یک حیطه، تمرکز بیشتری داشته باشید موفقترید.
دکتر جوان جعفری افزود: همچنین نیاز است که شایستگیها بر اساس سطوح سازمانی سطحبندی شود، نه بر اساس گمان افراد.
مدیر سیستمها و IT شرکت گلپخش اول تاکید کرد: مدیر موفق، ویژگیها و نگرشهای متفاوتی را باید دارا باشد. مدیریت، هنر توانستن و علم دانستن است. نه کسی که دکترای مدیریت دارد لزوما مدیر خوبی است نه کسی که مدت زمانی طولانی فقط کار کرده است. هر دو عامل علم و عمل در کنار یکدیگر برای موفقیت لازم است.
دکتر جوان در ادامه به تشریح مدل شایستگیهای گروه صنعتی گلرنگ پرداخت و دربارهی هر یک از شایستگیها توضیحاتی را ارائه نمود.
در پایان این نشست دکتر قرائیپور و دکتر جوان جعفری به سوالات دانشجویان پاسخ گفتند.در انتهای این مراسم هدایایی به رسم یادبود به برخی دانشجویان که به سوالات مسابقهی «آشنایی با گروه صنعتی گلرنگ» پاسخ صحیح داده بودند، اهدا گردید.