کارگاه ارزیابی عملکرد گروه صنعتی گلرنگ (مبتنی بر مدل ارائه شده در کتاب «از خوب به عالی») دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ در حاشیه هفته گروه صنعتی گلرنگ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
در این کارگاه که با تدریس دکتر مسعود گودرزی معاون برنامهریزی و توسعه استراتژیک گروه صنعتی گلرنگ و با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر برگزار شد،
دکتر گودرزی بیان داشت: یکی از بهترین ارزیابی عملکرد شرکتها که طی یک تحقیق گسترده در بین ۵00 شرکت برتر آمریکا رخ داده است، تحقیقات جمیز کالینز و همکاران است که نتایج آن در کتاب «از خوب به عالی» منتشر گردیده است و در کارگاه امروز ما نتایج تحقیقات جيمز كالينز را با حرکت گروه صنعتی گلرنگ مقایسه میکنیم. دکتر گودرزی ادامه داد: در كتاب از خوب به عالی مدلي براي انتخاب بهترين شركتها ارائه میدهد و مدلی که برای شركتهاي رهسپار تعالي در نظر گرفته اين است كه اگر يك شركت بتواند در طول ۱۵ سال رشدي برابر حداقل سه برابر رشد ساير شركتهاي بورسي در آمريكا داشته باشد اين شركت يك شركت رهسپار تعالي است. مطابق این دیدگاه نقطه عطف گروه صنعتی گلرنگ در سال ۱۳۷۵ به وقوع پیوسته است که جهش رشد شروع گردید و باعث رشد حدود ۳ برابري فروش در سال ۱۳۷۴گردیده است و این رشد مستمر براي ۱۹ سال ادامه داشته است. در صورت مقایسه آمارهاي فروش سالانه گروه صنعتی گلرنگ با شاخص بورس اوراق بهادار ایران نیز نتایجی مشابه آنچه کالینز به دست آورده بود به دست میآید.
دکتر گودرزی افزود: در رویکرد جیم کالینز ده نفر از یازده نفر مدیر این شرکتها از درون خود سازمان به مدیریت منصوب شدهاند. در گروه صنعتی گلرنگ نیز بسیاری از مدیران از داخل گروه صنعتی به مدیریت عالی منصوب گردیدهاند.
معاون برنامهریزی و توسعه استراتژیک گروه صنعتی گلرنگ اظهار داشت: رهبران اين شركتها افرادي متواضع، ساكت، موقر و حتي كمرو هستند. رهبران رهسپار تعالی ابتدا افراد شایسته را وارد سازمان نموده، آنها را در جایگاههاي مناسب قرار میدهند بعد هدف خود را تعیین مینمایند و رهبري نه فقط با آرمانگرایی بلکه با ترغیب افراد به رویارویی با حقایق دردناک و اقدام نسبت به پیامدهاي آن آغاز میگردد. سبک رهبري در گروه صنعتی گلرنگ نیز نشأت گرفته از تفکر مشابهی است.
دکتر گودرزی ادامه داد: وقتي فرهنگي مبتني بر نظم را با وجدان كاري ادغام نماييد، نوعي قدرت جادویی به دست مي آوريد كه شما را به سمت عملكردهاي عالي سوق ميدهد.وی بیان داشت: شرکتهاي رهسپار تعالی، در خصوص تاثیر تکنولوژي برداشت متفاوتی دارند. آنها هرگز تکنولوژي را ابزار اولیه ایجاد تحول تلقی نمینمایند. با این حال جاي تعجب است که در زمینه استفاده دقیق از تکنولوژيهاي برگزیده حرف اول را میزنند. در گروه صنعتی گلرنگ شرکت صنایع سلولزي ماریناسان و هولدینگ دارویی گلرنگ نمونههایی از این حوزه میباشند. در تولید پودر لباسشویی گروه صنعتی گلرنگ تازهواردترین تولیدکننده این حوزه است اما با داشتن برترین تکنولوژي امروز بیشترین سهم بازار را داراست.
در ادامه این مراسم دکتر گودرزی به سوالات دانشجویان پاسخ گفت.